Hasiči dnes zlikvidovali na území kraja požiare viacerých objektov

03.12.2011 Celý región

Prešov 3. decembra (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa dnes na území Prešovského kraja podieľali na likvidácii požiarov viacerých objektov. Pri obci Hermanovce v okrese Vranov nad Topľou zachvátil oheň priestory chaty a v meste Snina horel rodinný dom. Škody dosiahli v obidvoch prípadoch približne 3000 eur.
V chate pri Hermanovciach horelo dnes ráno podkrovie a podlaha stropu v blízkosti komínového telesa. Pred objektom sa po príchode hasičov nachádzalo, podľa slov Pavla Klabníka z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, 19 detí vo veku 17 rokov, ktoré tu boli na výlete. \"Na miesto zásahu pricestovala aj posádka záchrannej služby. Tá však zdravotnú službu neposkytla, lebo o ňu nikto nepožiadal,\" podotkol Klabník.
Ako ďalej uviedol, požiar sa rozšíril pravdepodobne od krbu, no jeho presnú príčinu určia až neskôr. Oheň napáchal v tomto prípade škody za približne 3300 eur.
\"Na Hámorskej ulici v Snine zachvátil požiar kuchyňu v dôsledku vznietenia oleja na sporáku. O jeho uhasenie sa snažil aj majiteľ domu, no silné zadymenie mu to neumožnilo,\" uviedol Klabník na margo ďalšieho zásahu hasičov. V tejto súvislosti museli príslušníci HaZZ použiť počas zásahu dýchacie autonómne prístroje. Oheň napáchal na zariadení kuchyne škody v hodnote približne 3000 eur.
 

Vyberte región